De ce aş apela la un consultant fonduri europene?

Nu ştiu voi cum sunteţi dar mie îmi place la nebunie bricolajul. M-aş pierde cu mare plăcere în magazinele specializate ca mai apoi să mă întorc acasă şi să mă apuc de meşterit! Şi, DA! Mi-am pus singură, parchet, tapet şi chiar am văruit un întreg apartament, cei drept cu sprijin din partea familiei dar fără un ajutor specializat în domeniu!

Şi ştiţi ce? Îmi place tare mult cum a ieşit, deşi tapetul e cam strâmb, parchetul nu are îmbinările foarte bune iar pragul lipseşte până în ziua de astăzi.

Ei bine, lucrurile stau într-o manieră similară şi în ceea ce priveşte consultanţa.

Sunt sigură că fiecare dintre voi, cei care citiţi acest articol, puteţi scrie şi implementa un proiect cu finanţare nerambursabilă. Specializarea de care am vorbit mai sus, îmbinările foarte bune şi cu uşurinţă sunt însă date care fac diferenţa între un proiect scris şi implementat cu uşurinţă şi unul care va stoarce de energie şi de timpul care ar putea fi alocat dezvoltării afacerii pe care o aveţi sau intenţionaţi să o demaraţi. Ce-i drept: există consultanţi şi consultanţi şi fiecare dintre voi ar trebuie să fie suficient de ambiţios încât să caute până îl găseşte pe acela cu care rezonează perfect! And then, it’s when the magic happens! Este momentul în care voi îi spuneţi ideea de proiect şi consultantul vine cu ideea de finanţare, este momentul în care voi veniţi cu problemele şi acesta vine cu soluţii pentru a ieşi din impas.

A apela la serviciile unui consultant nu înseamnă a încredinţa ideea de proiect unei terţe persoane şi a aştepta nerăbdător rezultatul final al evaluării. Lucrul cu un consultant presupune în primul rând construirea unei relaţii de încredere reciprocă pentru a merge pe un drum asumat în paralel cu întocmirea dosarului de proiect, care presupune un efort de echipă în care consultantul şi clientul se susţin reciproc într-un schimb constant şi susţinut de informaţii.

Şi atunci, de ce să nu-i dăm consultanţei o nouă şansă?! S-ar putea să descoperim că este una din cele mai bune decizii pe care am luat-o pentru afacerea noastră!